Участь у міжнародному проекті 

« Little little into English”

                                        (eTwinning)
Учні 4-А,Б класів беруть участь у міжнародному проекті « Little little into English”.  Перші завдання були пов’язані зі знайомством з використанням різних  онлайн додатків та створення онлайн словника за участю учнів з Македонії, Сербії, Греції, Туреччини та України. 
Після Нового року ми отримали листівки з привітаннями та відправили свої. Наступні завдання- це створення відеокліпу улюбленої пісні англійською мовою та створення онлайн гри за допомогою Learningapps. 
Учні із задоволенням беруть участь у проекті та з нетерпінням чекають на наступне завдання!


Safer Internet Day

Вчителі методичного об'єднання кафедри іноземних мов поспілкувалися з колегами та учнями індійської школи Meridian School Kukatpally в рамках Всесвітнього дня безпечного інтернету - Safer Internet Day. Спочатку ми пограли в гру Mystery Skype, а потім поговорили про гаджети і корисні додатки,якими користуємося під час освітнього процесу.



В рамках проведення декади іноземних мов вчителі німецької мови Іванова Наталія Олексіївна та Проценко Світлана Сергіївна сьогодні, 22.11.19,заохотили учнів 7-а та 7-б класів знайти відповіді на запитання "Яквиготовляють желейних ведмедиків?" в німецькому цифровому університеті.Учні отримали не лише відповіді, а ще й подарунки від Goethe Institut.


Ось такий цікавий день!



Минулої п’ятниці до нашої гімназії завітала гостя зі Сполучених Штатів Америки Ніна Джексон. Вчителі та учні влаштували теплий прийом для пані Джексон. Відбулися два цікавих уроки для учнів 5, 6 та 8 класів. Волонтерка залюбки розповідала про свою батьківщину, співала та грала на гітарі разом із дітьми. Продемонструвала різні м’ячі та поцікавилася, у яких видах спорту користуються такими м’ячами. Ніна провела невеличке опитування про цінності, які важливі для кожного з нас, та продемонструвала, які цінності є основними для американської молоді. Також, вона розповіла про Американську мрію. Наші гімназисти виявилися обізнаними у багатьох питаннях, які озвучувала гостя, що було дуже приємно. Діти взяли інтерв’ю і отрималиі відповіді на свої питання. Наостанок, відбулася фотосесія на згадку із гостею. Спідіваємося, що така зустріч була не останньою, то ж далі буде.

Українські школярі обговорюють важливі питання зміни клімату.

15 листопада учні Херсонської гімназії №1 стали учасниками відео конференції в рамках програми Generation Global на тему «Зміни клімату». Разом з нашими гімназистами дискутували учні з м. Харків, м. Одеса та Дніпропетровськ. Діти розповіди, що таке зміна клімату та як вони впливають на людство в цілому. Було зазначено, що серед наслідків, які вже спричинила зміна клімату є такі: страждає аграрний сектор, можливе зменшення попиту на зимовий одяг у разі підвищення температурного режиму, обладнання офісів установками для охолодження в жарку пору року, що у свою чергу дуже впливає на стан здоров’я та змінює озоновий шар планети та якість води у р.Дніпро. Особливо гостро обговорювалося питання облаштування велосипедних доріжок та електротранспорту, їх переваги та недоліки. Кожна людина вже відчуває на собі зміни клімату і це означає, що ми самі повинні піклуватися про те, щоб ситуація не була катастрофічною. Усе залежить від нас самих.


Діалог між Україною та Йорданією  про зміни клімату
Міжнародна програма Generation Global створена для діалогу між країнами, які готові обговорювати нагальні питання, що хвилюють людство. 13 листопада відбулася зустріч учнів з Йорданії та України. Тема діалогу: “Climate Change” (зміна клімату).
15 активних учасників євроклубу Херсонської гімназії №1 підтримували діалог з опонентами по той бік екрану. Серед питань, які активно обговорювали діти, були зміни клімату в нашій країні, як уряд контролює цю проблему та що кожен з нас робить для того, щоб покращилася ситуація як локально, так і глобально.
Зазначимо, що гімназисти дуже відповідально поставилися до підготовки до міжнародної відеоконференції. Питання вирубки лісів у Карпатах, забруднення повітря, загибель риби, виникнення посухи і поява торнадо у нашому регіоні зацікавила учасників діалогу. Питання екологічної ситуації в Україні все ще потребує обговорень та активних дій, тож, поради від учнів для кожного з нас були такими: звернення до громадян на бігбордах, користуватися сумками із тканини для покупок, економити світло, обирати велосипеди замість автомобілів, до того ж, це корисно для здоров’я!





Сьогодні, 12 листопада відбулося засідання Євроклубу, учасники якого обговорювали важливі питання зміни клімату у світі, проблеми навколишнього середовища в Україні та як наш уряд і міністерство енергетики та захисту довкілля здійснюють діяльність для покращення екологічної ситуації в нашій країні. Учні висловлювали свої власні думки та ідеї з приводу кліматичних змін, прозвучали цікаві пропозиції стосовно сортування та переробки сміття.