Let's start celebrating the Earth Day together!
The students of Kherson Gymnasium #1 are getting ready for Skype meeting. We will share our ideas and plans how to make our Planet more comfortable and safer place to live!

Вітаємо Марію Устинову, ученицю 6-А класу Херсонської гімназії № 1, яка успішно пройшла два етапи Міжнародної олімпіади з англійської мови та її творчого керівника Софієнко Олену Вадимівну, які запрошуються до фіналу, що відбудеться в Італії в травні цього року! Марія - єдина учасниця від України, яка вийшла до фіналу з усіх категорій учасників! Ми пишаємося та віримо, що Європу здивують УКРАЇНЦІ!
Зазначимо, що в цьому році учні нашої гімназії вперше брали участь у Міжнародній олімпіаді з англійської мови.

Mystery Skype з Індійськими школярами

Mystery Skype з Індійськими школярами
Два дні поспіль, 10 та 11 квітня, учні 5-А та 4-А класів Херсонської гімназії № 1 (вчителі англійської мови Тетяна Устімова та Тетяна Катюха) мали чудову нагоду пограти в гру «Mystery Skype» з учнями ZPP School Gopalwady штату Махараштра, Індія (вчитель Нараян Мангаларам).
Вже з перших секунд зустрічі у дітей горіли очі від бажання скоріше вгадати, звідки ж учні по той бік екрану? Першими здогадалися наші гімназисти, а вже потім діти з Індії знайшли на карті Україну. Одразу після цього відбувся обмін інформацією про культуру і традиції обох країн. Діти співали улюблені пісні та декламували вірші рідною мовою, розповідали про лідерів, прапор, герб, грошові одиниці, населення та символи України та Індії.
Mystery Skype - це освітня гра, яка дає змогу учням зрозуміти користь від вивчення іноземної мови, а вчителям інтегрувати технології у освітній процес. Почавши одного разу, вже не хочеться зупинятися! Співпраця буде продовжуватися і незабаром на учнів чекають нові зустрічі!


Програма Generation Global

З 2014 року учні та вчителі Херсонської гімназії № 1 Херсонської міської ради тісно співпрацюють з міжнародною програмою Generation Global. Основою програми є міжнародний діалог у формі відеоконференції. Учасники заходу взаємодіють безпосередньо зі своїми однолітками з усього світу, обговорюючи актуальні питання під керівництвом  англомовного фасилітатора.  
18 квітня 2019 року відбулася Міжнародна зустріч, під час якої представники 7-9-х класів обговорювали тему «Power of Narratives» зі школярами Йорданії та України (м. Кропивницький). 
Підлітки обох країн презентували свої історії, які вплинули на них. Торкаючись теми орієнтації та безпеки в інформаційному просторі, діти висловлювали свої думки та наводили приклади з власного життєвого досвіду, дискутували яким чином подання інформації може вплинути на формування особистості сучасного підлітка, обговорювали позитивні та негативні моменти впливу інформації на людей. 
Дякуємо гімназистам за участь у конференції та вчителям англійської мови Олені Софієнко, Юлії Шахман та Тетяні Катюсі за підготовку учнів до міжнародного діалогу!