Зустріч з італійськими школярами онлайн
Надзвичайний подарунок для учнів 8-Б та 5-А, Б класів підготували італійці. Сьогодні учні Херсонської гімназії#1 мали можливість поспілкуватися, провести майстер класс по виготовленню валентинки-орігами, поспівати та пограти в гру з італійськими дітлахами! Разом з Annamaria Olmo вчитель Юлія Шахман працювали у спільному проекті на міжнародній платформі eTwinning. Це вже друга скайп - зустріч, присвячена святкуванню дня Святого Валентина. 
Плідна співпраця та мотивація= покращення розмовної англійської мови!
Онлайн-зустріч з партерами міжнародного проекту
12 лютого учні 6-А класу Херсонської гімназії № 1 (учитель англійської мови Олена Софієнко) вперше зустрілися з партнерами по проекту міжнародної програми eTwinning Plus Ukraine.
Проект “I am Learning English with my Family” триває з грудня. За цей час учні познайомилися, презентували свої школи та, навіть, привітали один одного з Новорічними святами! І ось, нарешті, зустрілися!
Під час онлайн зустрічі школярі розповідали про свої родини, співали пісні, грали в ігри. Захід пройшов весело, творчо та цікаво. Однолітки подружилися та домовилися про подальше спілкування.

Знання німецької мови створює безмежні можливості


За статистикою, понад 16 з половиною мільйонів людей у різних куточках планети вивчають німецьку мову як іноземну, адже це мова економіки, науки та культури, це мова, котра посідає друге місце в Інтернеті та третє місце у світовій продукції книжок. Німецька мова, поряд з англійською, іспанською, італійською та французькою, є однією з найвідоміших та найпопулярніших європейських мов у наш час, якою написана друга за величиною після англійської кількість наукових праць, художніх творів та публіцистичних текстів.
До речі, саме завдяки німецькій мові українська збагатилася такими словами, як «штраф» («Strafe»), «шлагбаум» («Schlagbaum»), «дах» («Dach»), «цегла» («Ziegel»), «бутерброд» («Butterbrot»), «краватка» («Krawatte») та багато інших. Про цікаві факти з історії святкування Нового року(Silvester Neu Jahr), Великодня(Ostern), Різдва(Weihnachten), Карнавалу(Fasching), Дня об'єднання німців(Einheit) у Німеччині дізнавалися учні 7-А класу на уроці, організованому творчим тандемом вчителя німецької мови Івановоі Наталії Олексіївни та мовного асистента Гете Інституту Хайнріха Аммона 29.01.2019р. 
А ви хочете збагатити свої знання ще однією цікавою та різнобарвною мовою, якою є німецька? У цьому вам охоче допоможуть учні та вчителі Херсонської гімназії №1, які не лише вивчають німецьку як другу іноземну з 5-го класу, а й удосконалюють її, спілкуючись з вчителями-волонтерами, носіями німецької мови