eTwinning проект "Little little into English"

Учні 4-А, Б класів (вчитель Шахман Ю.В.)  розпочали роботу над проектом "Little little into English" на платформі eTwinning. Першим завданням було представити свою країну - партнер. Ми розповідали про Польщу. 

А тут цікаве відео)




"How to Kickstart your lesson in the classroom looking at a model lesson from a different perspective.".

Осінь - час для саморозвитку, натхнення та семінару від MM Publications!

24 жовтня 2019 року відбувся безкоштовний семінар для вчителів англійської мови зі спікером в Херсоні!

Захід проводив досвідчений викладач та талановитий тренер Gregg Sotiropoulos.Під час семінару ми отримали цінні поради щодо організації групової роботи на уроці, друга частина семінару пройшла у формі практичного воркшопу.

Кожен зареєстрований учасник отримав цінний подарунок від видавництва та сертифікат із зазначенням годин! Організатори підготували для учасників цінні призи, лотерею, автограф-сесію та багато іншого!

Грег залишив повідомлення для наших гімназистів і свій автограф після семінару.






Climate action 2019 Skype meeting

Climate action 2019 Skype meeting







Great Skype meeting with Ghada Hassan and her brilliant students! The global topic of climate change was discussed by our students! We share our ideas, pictures, Sway and Flipgrid videos!
#ClimateActionP #Skype2Learn #SDGs #SkypeMasterTeacher #MIEEs

ДІЛИМОСЯ  ДОСВІДОМ  З  КОЛЕГАМИ ЩОДО  РЕАЛІЗАЦІЇ  МІЖНАРОДНИХ  ПРОЕКТІВ В РАМКАХ ПРОГРАМИ  ETWINNING  PLUS

16 жовтня учителі-ітвіннери Херсонської гімназії № 1 гостинно приймали вчителів англійської мови закладів освіти міста, ділилися досвідом та секретами щодо реалізації міжнародних проектів програми eTwinning Plus. Семінар з теми «Навчальна програма eTwinning Plus як інструмент для розвитку ключових компетентностей учнів»  було організовано за підтримки Гулюватої Наталі Вікторівни, методиста методичного кабінету при управлінні освіти Херсонської міської ради.  
Діана Гетте, амбасадорка eTwinning Plus у Херсонській області, ознайомила вчителів з сайтом програми та сучасними інструментами, які полегшують та покращують роботу вчителя, розказала про особливості  роботи у програмі. Олена Софієнко поділилася приємною новиною про отримання європейської відзнаки eTwinning School 2019-2020 та, разом з Юлією Шахман, розповіли вчителям про успішні проекти та отримання National Quality Labels, адже в жовтні вчителі отримали п’ять національних відзнак. Тетяна Устімова дала практичні поради щодо пошуку проекту та успішної його реалізації. Молода ітвіннерка Наталія Мазуренко зупинилася на перевагах участі у програмі для вчителів та учнів, як мотивувати учнів до вивчення іноземної мови. 
У заході взяло участь більше 35 учителів, які планують долучитися до програми найближчим часом.

eTwinning проект "My Hero"

Участь  у міжнародному проекті "My Hero".







Учні 5 класів (вчитель Устімова Т.В.)приєдналися до міжнародного проекту "Мій герой". Проект передбачає різні види роботи для учнів. У вівторок відбулася Skype-зустріч із учнями індійської школи The Indian school, New Delhi (учитель Ishleen Saluja). Учасники зустрічі грали в гру Mystery Skype, ділилися інформацією про свого улюбленого супер героя, а також заспівали пісню про своє місто. Вже намалювали малюнки та записали відео розповіді про своїх улюблених героїв на платформі Flipgrid . Попереду ще багато цікавинок чекають на учасників проекту.

Школярі В'єтнаму та України обговорюють важливі питання глобального проекту ClimateChange







(Oct. 16th 2019)
Ukraine & Vietnam
An incredibly amazing Skype session beyond expectation with Olena Sofiienko and her smart students. This is the second time I have skyped with Olena. I am always impressed by your well-prepared session. Everything went smoothly. Ukrainian students are so cute, friendly and especially fluent in English. Besides, my kids enjoyed the quick dance performed by two boys a lot. ))
We began with the fun Mystery Location, then some small talks among students.The last part is the most expected as students from both sides shared the global topic, #ClimateChange, its impacts and some suggested actions. We had a full agreement that together and little by little we will make a huge difference.
MANY THANKS TO YOU, Olena Sofiienko for making this connection happened. We are looking forward to the coming session in November dealing with the global projects.

Проект eTwinning отримав нагороду!

Учні 6-А, Б класів Херсонської гімназії #1 разом з вчителем
 Шахман Ю.В.отримали нагороди за роботу у проекті "Important women in my life". Засновники проекту Helena Bernardo (Portugal) і Giada Guastalla (Italy) запропонували цікаву тему для обговорення - роль матері та бабусі в житті кожної людини. Реєстрація наших учнів на Twinspace допомогла спілкуватися з дітьми з інших країн! Результати проекту- презентація за допомогю Prezi та скайп зустріч!  

Нові проекти, нові горизонти.


Учні  2(6)— А, Б класів  Херсонської гімназії #1 долучилися до міжнародного проекту eTwinning “ From Women’s Day to Europe Day”! Засновники проекту Stamati  Stamatia  (Греція) та Kristie Baldwin  (Франція) об’єднали 94 учителів з різних країн світу. Головна мета проекту — порівняти традиціі та звичаї святкування цих свят, розширити кругозір школярів та удосконалити навички спілкування іноземною мовою. Перше завдання на вересень— жовтень — представити себе та свою гімназію, використовуючи Web 2.0 tools.  Учні також реєструються на платформі eTwinnning, розповідають про себе та коментують розповіді інших! Цей проект забезпечує інтеграцію мовних зв`язків з формуванням комунікативної компетенції та сприяє формуванню внутрішньої мотивації та бажанню вивчати англійську мову!

Перша міжнародна Skype-зустріч в 2019-2020 навчальному році

Перша міжнародна Skype-зустріч
в 2019-2020 навчальному році


Коли ви є частиною світової спільноти педагогів Education Microsoft, у вас є доступ до безкоштовних онлайн курсів, уроків, заходів та ви отримуєте можливість співпрацювати з колегами-однодумцями з усього світу.
Одним з найцікавіших напрямків діяльності для учнів та вчителів Херсонської гімназії № 1 є Skype-колаборація. В минулому навчальному році було здійснено більше 50-ти віртуальних подорожей та «пройдено» більше 200 000 кілометрів. Гімназисти «відвідали» Бангладеш, Індію, Іспанію, Хорватію, Туніс, Єгипет, Малайзію та інші країни.
08 жовтня учні 3(7)-А класу (учитель англійської мови Олена Софієнко) взяли участь у першому в цьому навчальному році Skype-зв’язку. Учні завзято відгадували країну, граючи Mystery Skype! З’ясувалося, що Mystery країна - Греція (Вчитель Artemis Spala, 2nd Filiatra Primary School). Познайомившись, діти розповідали про себе, співали пісні, і, навіть, танцювали!
Приємним є те, що росте кількість зацікавлених вчителів не тільки гімназії, а й міста. Так, колеги з закладів освіти міста, а саме Херсонської гімназії № 3, переймають досвід наших учителів та планують впроваджувати Skype-уроки в освітній процес.
Вже найближчим часом освітяни візьмуть участь у щорічній глобальній події від компанії Microsoft “ Microsoft Global Learning Connection” (Skype-a-Thon) та здійснити подорож о 17 000 000 віртуальних міль!

GLOBAL TEACHER PRIZE UKRAINE 2019



7 Жовтня 2019 р.
 05 жовтня вчитель Херсонської гімназії №1 Шахман Ю. В. отримала запрошення на церемонію вручення премії Global Teacher Prize Ukraine, на якій оголосили цьогорічного переможця. Найкращим учителем України стала Наталя Кідалова з міста Мелітополя Запорізької області. 
Переможниця отримає 250 тисяч гривень, поїздку в Дубай на Global Education and Skills Forum 2020 та один рік безкоштовного навчання від «Освіторії».
На «вчительський Оскар» номінували майже три тисячі неймовірних українських педагогів. Це кумири школярів, які надихають своїми новаторськими ідеями та сміливими рішеннями, а ще якісно змінюють освіту та майбутнє вже сьогодні. У серпні обрали ТОП-50, а напередодні 1 вересня визначили ТОП-10 освітян, які вразили професійне журі найбільше.
Урочиста церемонія головної освітньої події року пройшла у Всесвітній день вчителя в Національній опері України. Червона доріжка, вечірні сукні та фраки, фотокамери, виступи зірок, тисячі глядачів та пряма трансляція на сайті 1+1 — цьогоріч свято для українських вчителів проходило в космічній тематиці та під незмінним гаслом «ВчителіВажливі».
Також оголосили 10 номінацій, лідери яких отримали цінні нагороди.
Усіх гостей вітали ТМНК, Onuka, переможці конкурсу "Голос країни", дитячий хор "Щедрик" та оркестр ЗСУ. 

100 000 учнів - 100 країн - 1 завдання

100 000 учнів - 100 країн - 1 завдання

Учні та учителі Херсонської гімназії № 1
стали учасниками глобального проекту “Climate Action Project”

Уявіть собі світ, у якому молодь з 6 континентів об'єднується та вирішує одну із найактуальніших світових проблем: зміна клімату! І це – реально, адже на початку жовтня стартував новий проект Koen Timmers “Climate Action Project”. Спільна місія об’єднала 100 000 учнів зі 100 країн!
Учні віком від 6 до 22 років будуть співпрацювати та взаємодіяти протягом чотирьох захоплюючих тижнів, обговорюючи проблему зміни клімату: вони вивчатимуть причини та наслідки, намагатимуться вирішити проблеми та вжити заходів. Щотижня учасники ділитимуться своїми висновками за допомогою фото, відео чи презентацій. Їхнє ставлення до проблеми буде змінено!
Глобальний проект “Climate Action Project” підтримується Далай-ламою, Фондом ООН, доктором Джейн Гудолл та світовими лідерами. Протягом останніх років його висвітлювали National Geographic, BBC та ще 40 національних ЗМІ.
Учителі біології, географії, фізики, хімії, основ здоров’я, української та англійської мов об’єдналися, щоб допомогти гімназистам зрозуміти проблему зміни клімату як локально, так і глобально та всі разом спробують зробити кроки щодо вирішення проблеми.
Зауважимо, що наша гімназія вже вдруге стає учасником міжнародних проектів Коена Тіммерса. У травні 2019 року учні та вчителі обговорювали проблему пластика, співпрацюючи у проекті “No More Plastic”.